Milieuvriendelijk

Voor de toekomst van onze kinderen...

Niets is belangrijker dan de toekomst van onze kinderen en het doorgeven van een schone en leefbare aarde. Bij onze beslissingen en ontstaan van onze ideeën houden we daar rekening mee. We zoeken naar het minst belastende materiaal en denken na over het totale proces. Uiteraard hebben we niet alles in de hand, maar we voelen ons verantwoordelijk als bedenker en maker van nieuwe produkten.

Stoffen

De stoffen die we verkopen zijn GOTS gecertificeerd en biologisch. Dit betekend dat de gehele productieproces wordt gecontroleerd. Dus niet alleen of de katoenplanten biologisch en onbespoten zijn, maar ook dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn, dat er geen kinderarbeid wordt gebruikt, dat afvalwater wordt gezuiverd en dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt voor het verven en wassen.

Papier

We gebruiken 100% gerecycled papier voor onze kaarten, inpakpapier en posters. De inkten die gebruikt worden zijn milieuvriendelijk. De nederlandse drukkerij die onze kaarten maakt proberen het milieu zoveel mogelijk te onzien. Zo gebruiken zij zonnenpanelen om het stroomverbruik te verminderen en worden alle 'afval' zoals papier en inkten gerecycled. Het papier heeft geen laminaat coating en voelt daardoor lekker aan.

Ook ons behang is biologisch afbreekbaar. 

Bamboe

Onze bekers zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een natuurlijke vezel die afbreekbaar is. Omdat bamboe bekers zo licht, sterk en vrij van schadelijke stoffen zijn, zijn ze ideaal voor kleine kinderen. Onze bekers zijn eerlijk geproduceerd en veilig voor kind en milieu.