Milieuvriendelijk

Voor de toekomst van onze kinderen...

 

Niets is belangrijker dan de toekomst van onze kinderen en het doorgeven van een schone en leefbare aarde. Bij onze beslissingen en ontstaan van onze ideeën houden we daar rekening mee. We zoeken naar het minst belastende materiaal en denken na over het totale proces. Uiteraard hebben we niet alles in de hand, maar we voelen ons verantwoordelijk als bedenker en maker van nieuwe produkten. Dit zie je terug in onze producten en de materialen die wij gebruiken,

Rekbare toffen

De rekbare stoffen die we verkopen zijn GOTS gecertificeerd en biologisch. Dit betekend dat de gehele productieproces wordt gecontroleerd. Dus niet alleen of de katoenplanten biologisch en onbespoten zijn, maar ook dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn, dat er geen kinderarbeid wordt gebruikt, dat afvalwater wordt gezuiverd en dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt voor het verven en wassen. De stoffen worden gedrukt in Duitsland zo houden we de transportkilometers en onze CO-footprint laag.

Niet rekbare stoffen

We gebruiken voor onze katoenen stoffen twee producenten. De eerste is de producent uit Duitland waar ook onze rekbare stoffen gedrukt worden. De tweede productent komt zelfs uit Nederland waardoor de transportkilometers nog lager zijn. De stoffen worden digitaal gedrukt waardoor er niet meer gedrukt wordt dan dat er nodig is. Ook hoeven de stoffen daarna niet gewassen te worden waardoor we heel veel water besparen.

Papier

We gebruiken 100% gerecycled papier voor onze kaarten, inpakpapier en posters. De inkten die gebruikt worden zijn milieuvriendelijk. De nederlandse drukkerij die onze kaarten maakt proberen het milieu zoveel mogelijk te onzien. Zo gebruiken zij zonnenpanelen om het stroomverbruik te verminderen en worden alle 'afval' zoals papier en inkten gerecycled. Het papier heeft geen laminaat coating en voelt daardoor lekker aan.

Bamboe

Onze bekers zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een natuurlijke vezel die afbreekbaar is. Omdat bamboe bekers zo licht, sterk en vrij van schadelijke stoffen zijn, zijn ze ideaal voor kleine kinderen. Onze bekers zijn eerlijk geproduceerd en veilig voor kind en milieu.